Jadłospis

ul. Gen. Stanisława Taczaka 7
tel. 61-812-81-60
e-mail : [email protected]
Poniedziałek 25.09.
Śniadanie : pieczywo mieszane (50 g), serek topiony (13 g), pasztet (13 g), masło (15 g), pomidor/ ogórek kiszony (30 g), herbatka owocowa (250 ml)
II śniadanie : gruszka
Obiad : pomidorowa z ryżem (250 ml)
Makaron ( 130 g), sos carbonara (90 g), kompot wieloowocowy (250 ml)
Podwieczorek : kisiel (150 g)
Wtorek 26.09.
Śniadanie : pieczywo mieszane (50 g), parówki (1.5 szt), pomidor/ogórek zielony (30 g), masło (15 g), ketchup, herbatka owocowa (250 ml)
II śniadanie : jabłko
Obiad : barszczyk zabielany (250 ml)
Kurczak w sosie curry (120 g), ryż biały (130 g), marchewka gotowana (60 g), kompot wieloowocowy (250 ml)
Podwieczorek : budyń (150 g)
Środa 27.09.
Śniadanie : pieczywo mieszane (50 g), jajecznica (60 g), szynka (13 g), masło (15 g), pomidor/papryka (30 g), herbatka owocowa (250 ml)
II śniadanie : arbuz
Obiad : krem pieczarkowy z grzankami (250 ml)
Pulpety w sosie pomidorowym (120 g), ziemniaczki puree (130 g), surówka (60 g), kompot wieloowocowy (250 ml)
Podwieczorek : galaretka owocowa (150 g)
Czwartek 28.09.
Śniadanie : pieczywo mieszane (50 g), sałatka makaronowa z kukurydzą i ogórkiem (50 g), szynka (13 g), pomidor (15 g), masło (15 g), herbatka rumianek (250 ml)
II śniadanie : banan
Obiad : krem jarzynowy (250 ml)
Leczo warzywne z kiełbaską (110 g), kasza pęczak (130 g), ogórek kiszony (60 g), kompot wieloowocowy (250 ml)
Podwieczorek : owsianka owocowa (150 g)
Piątek 29.09.
Śniadanie : pieczywo mieszane (50 g), dżem (20 g), ser żółty (13 g), masło (15 g), kawa zbożowa z mlekiem (250 ml)
II śniadanie : jabłko/marchew
Obiad : zupa ogórkowa (250 ml)
Filet z dorsza panierowany (90 g), ziemniaczki puree (130 g), mizeria (60 g), kompot wieloowocowy (250 ml)
Podwieczorek : wafle ryżowe z powidłami (1 szt)